Zo lekker, deze tajine met kip! Haal je tajine weer eens uit de kast en maak dit recept.
Kooktijd15 minutesminutes
Stoven35 minutesminutes
Totale tijd50 minutesminutes
Ingrediënten
3elolijfolie
20gboter
2uien,rood, in partjes
3tenenknoflook,in plakjes
1sinaasappel,bio
1eltomatenpuree
1elras al hanout
12vijgen,gedroogd
250mlkippenbouillon
2winterwortels,à 600 g, in dikke halve schuine plakken
4kippenbouten*,klein
100gamandelen,blank
3elbladpeterselie,fijngesneden
Instructies
Verwarm in een grote braadpan of grote tajine** 2 el van de olie en boter en bak de uien en knoflook zachtjes mooi goudbruin.
Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel fijn af en pers de sinaasappel uit. Voeg de tomatenpuree en het sinaasappelrasp toe aan de uien en bak kort mee, zodat de tomatenpuree iets kleurt. Doe het sinaasappelsap, de ras al hanout, vijgen en bouillon erbij, breng aan de kook en voeg de wortel toe.
Leg de kippenbouten in de pan of tajine en druk ze een beetje naar de bodem toe. Leg het deksel op de pan en stoof de kip en wortel in 30-35 min. zachtjes gaar. Je kunt de pan ook in een voorverwarmde oven van 180°C zetten. Kijk na 20 min. of er voldoende vocht in de pan zit en vul evt. aan met wat heet water.
Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak hierin al omscheppend de amandelen mooi goudbruin en knapperig. Bestrooi de worteltajine met de amandelen en peterselie. Lekker met couscous of quinoa.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* als er alleen grote kippenbouten zijn, neem je 2 grote die je doorsnijdt, zodat je 2 drumsticks en 2 karbonades hebt. ** voor 4 personen heb je een ruime tajine nodig. Of ga uit van 2 kleinere tajines voor elk 2 personen. Als je geen tajine hebt, maak je dit gerecht in een grote braadpan.Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Jacqueline Pietrowski. Productie en recept: Trudelies Schouten