Deze muffins zijn niet alleen om je vingers bij af te likken, ze zitten ook nog bomvol voedingsstoffen. Je maakt ze namelijk met wortels en haverzemelen! Haverzemelen zijn het buitenste laagje van de haverkorrel, die na het malen overblijven. Ze smaken heerlijk in deze muffins vol specerijen en wortels. Last but not least: het gemberglazuur geeft een fijne, eigenwijze kick!Probeer ook eens deze spicy wortelmuffins met hazelnoten en dadels.
Kooktijd20 minutesminutes
oven25 minutesminutes
Totale tijd45 minutesminutes
Ingrediënten
120ghaverzemelen
250gvolkoren rijstmeel
480mlgeraspte wortels,2 koppen
250ggele basterdsuiker
150mlzonnebloemolie
4eieren,losgeroerd
2tlbakpoeder,gezeefd
2zuiveringszout
1tlpimentpoeder
1tlkaneelpoeder
1tlgemberpoeder
125mlmelk
gemberglazuur
100ggekonfijte gemberfijngesneden
1elgele basterdsuiker
250gverse roomkaasop kamertemperatuur
ook nodig: muffinblik met 12 holtes, ingevet
Instructies
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Meng in een kom alle ingrediënten voor de muffins met een snuf zout tot een glad mengsel.
Verdeel het beslag over de holtes. Bak de muffins ± 25 min. tot een in het midden ingestoken satépen er droog uitkomt. Laat 10 min. afkoelen op een rooster.
Verwarm voor het glazuur de gember met de suiker en 80 ml water in een kleine steelpan op matig vuur en laat 4 min. inkoken. Laat afkoelen.
Klop de roomkaas glad met een mixer. Schep de roomkaas op de afgekoelde muffins en verdeel het gemberglazuur erover.