aantal 8 | drankje | zomer | spaans |
Het ultieme zomerdrankje: sangria. Deze Spaanse versie van bowl of punch kun je maken met zowel witte wijn en rode wijn, als met rosé.
Voorbereiding:15 minuten
Kooktijd:5 minuten
Afkoelen2 uur
Totale tijd:2 uur 20 minuten
Zoveel Spanjaarden, zoveel sangriarecepten. Iedere familie en elk restaurant heeft haar eigen versie. Zo delen we hier een recept voor onze delicious. sangria met witte wijn, maar je kunt natuurlijk ook voor de meer klassieke sangria met rode wijn gaan, of het fruit mixen met rosé.
rode sangria: Cabernet sauvignon, Merlot, Rioja, Zinfandel en Shiraz lenen zich goed voor rode sangria. Kies voor fruit met een sterke smaak, zoals sinaasappel, appel, perzik of ananas. Voor een extra kick kun je brandy, rum of grand marnier toevoegen en voor de prik kun je spa rood, fanta of sprite gebruiken.
rosé sangria: rosé combineert heel goed met aardbeien, nectarines, frambozen en citroen. Houd je van zoet en wil je de sangria iets sterker maken? Voeg dan sinaasappellikeur toe. Liever iets minder zoet? Kies dan voor wodka. Een paar blaadjes munt maken het geheel lekker fris.
Recept: Eke Mariën. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | witte sangria