aantal 6 | soep, voorgerecht | feestelijk, kerst, weekend | frans | vegetarisch
Deze witlofsoep is lekker romig en ziet er feestelijk uit. De witlof wordt in de oven gepoft en krijgt hierdoor een hele volle, zachte smaak. En in combinatie met de PX-sherry wordt het geheel een bom van smaak. Een bijzonder voorgerecht en perfect voor de feestdagen!
Voorbereiding:50 minuten
Kooktijd:45 minuten
Totale tijd:1 uur 35 minuten
* De soep is vega en glutenvrij als je glutenvrije groentebouillonblokjes gebruikt.
* Oloroso sherry is een amberkleurige, zoeter smakende sherry van de palominodruif. PX-sherry wordt gemaakt van de ingedroogde druiven van de Pedro Ximenez druif en is nog zoeter en aromatischer dan oloroso. Smaakt naar rozijnen.
* Franse crème crue is rauwmelkse room. Romiger dan crème fraîche doordat deze room niet is aangezuurd. Te koop bij natuurwinkels, kaasspeciaalzaken en online.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | witlofsoep met crème crue, PX-sherry en gefrituurde salie