aantal 4 | voorgerecht | feestelijk, kerst | hollands | lactosevrij, vegan
Net zo lekker, elegant, bijzonder en verrassend als je gewend bent met kerst, maar nu eens helemaal vegan! Wij laten zien dat koken zonder vlees of vis heel verleidelijk is. Proef het bittertje in de witlof, extra lekker in combinatie met de romige hazelnootsaus.
Voorbereiding:30 minuten
Kooktijd:45 minuten
wachten15 minuten
Totale tijd:1 uur 30 minuten
Voorbereiden: maak 1 dag van tevoren de romanesco en de sinaasappelolie. Bewaar alles afgedekt tot gebruik.
*Pimentón is er in 3 soorten, zoet, mild en scherp. Je kunt de scherpe gebruiken, maar begin dan met een beetje.
**Zwarte knoflook is gewone knoflook die je lang laat fermenteren op lage temperatuur, zodat het zwart wordt en de knoflook heel intens smaakt, te koop bij groentenwinkels, delicatessenzaken en online.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Esther de Munnik, Yvonne Nortier. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Bewerking: Trudlies Schouten.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | witlof met romescosaus en geroosterde hazelnoot