aantal 4 |
voorgerecht |
herfst, kerst, weekend, winter |
frans |
Warm na een koude herfstdag op met wildsoep met paddenstoelen. In deze versie zitten zowel gedroogde als verse exemplaren, afgedekt met een lekker krokant korstje. Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
Voorbereiding20 minutesminutes
Kooktijd15 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
Ingrediënten
25geekhoorntjesbroodgedroogd, cepes, porcini
2elolijfolie
1uifijngesneden
1teentjeknoflook
150gpaddenstoelengemengde verse, in stukjes
1tltijmblaadjesgedroogd
400mlwildfondpot
1elsojasaus
3bosuitjesin ringetjes
4velletjes bladerdeeguit de diepvries, ontdooid
1eilosgeklopt
peterselietakjesvoor de garnering
Instructies
Voorbereiding: Kan 2 dagen van tevoren. Week het eekhoorntjesbrood ± 15 min. in 300 ml lauw water. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui met de knoflook zachtjes 3 min. Draai het vuur wat hoger, voeg de paddenstoelen toe en bak ze 2 min. mee. Voeg het eekhoorntjesbrood, het gezeefde weekvocht, de tijmblaadjes en de wildfond toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 5 min. achtjes koken en breng op smaak met de sojasaus, zout en peper. doe de soep over in een kom en laat afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereiden: Begin 1/2 uur van tevoren. Verwarm de oven voor op 180. vul 4 ovenbestendige soepkommen met de koude soepen en strooi de bosui erover. Rol de velletjes bladerdeeg evt. iets uit zodat ze passen op de kommen. Bestrijk de randen van de kommen met losgeklopt ei. Leg op elke kop een plak bladerdeeg en druk het deeg goed vast op de randen van de kom. Bestrijk het deeg aan de bovenkant met het ei en zet de kommen in de oven. Bak het deeg in 25-30 min. goudbruin. De soep is dan ook heet. Garneer met een paar takjes peterselie.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Désirée van Dijk. Productie: Ellen van Mol