aantal 50 | koek | feestelijk | joods |
Smeuïg vanbinnen, knapperig vanbuiten en lekker boterig, zo smaakt boterkoek op z’n best
Voorbereiding:55 minuten
Kooktijd:40 minuten
Intrekken + opstijven2 dagen 6 uur
Totale tijd:2 dagen 7 uur 35 minuten
RECEPT RUTGER VAN DEN BROEK, FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, ERNIE ENKELAAR, (PORTRET) STYLING MAAIKE KOORMAN, FOODSTYLING JACQUELINE PIETROWSKI
Tips
Wil je liever gewone boterkoek bakken? Gebruik dan 340 g boter en voeg als smaakmaker bijvoorbeeld de rasp van ½ citroen of 1 tl vanille-extract toe aan het deeg.
Blokjes boterkoek kun je heel goed invriezen.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Whiskyboterkoek met pecannoten