aantal 4 | hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht, soep, voorgerecht | 5 mei | nederlands |
Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag met een Vrijheidsmaaltijd. Omdat de coronamaatregelen niet toestaan dat grote groepen mensen bij elkaar komen, wordt er net als afgelopen jaar een alternatief opgediend: de Vrijheidsmaaltijdsoep. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei hoopt dat de Vrijheidsmaaltijdsoep aan zoveel mogelijk tafels wordt opgediend zodat er ondanks de maatregelen toch getoost kan worden op de vrijheid. Chef en schrijfster Yvette van Boven is gevraagd om het recept voor de Vrijheidsmaaltijdsoep van 2021 te maken: “Zeker in deze wonderlijke tijd waarin het soms lijkt dat mensen tegenover elkaar zijn komen te staan, vind ik een oproep tot luisteren naar elkaar echt nodig. Samen aan tafel gaan en daarover praten is natuurlijk een kleine moeite en een mooi gebaar. Ik denk dat we dat nu meer dan ooit kunnen gebruiken. Daarom heb ik een makkelijk, heerlijk recept gemaakt dat iedereen kan bereiden, eventueel met een eigen twist. Met mijn vele tips kunt u de soep zo aankleden als u zelf wilt. Geef uw kom een eigen draai mee en laat het anderen proeven. Proef ook die van een ander, misschien is die wel verrassend lekker!”
Recept: Yvette van Boven | Beeld: Oof Verschuren / Nationaal Comité 4 en 5 mei

Oof Verschuren / Nationaal Comité 4 en 5 mei
Krokant
Romig
Frissig
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | vrijheidsmaaltijdsoep van Yvette van Boven