60ggedroogde ansjovis,schoongemaakt en ingewanden verwijderd
1komkommer,in partjes gesneden
Instructies
Doe de eieren in een middelgrote pan en schenk er zoveel koud water bij tot ze 2 cm onderstaan. Breng het water aan de kook, dek de pan af, zet het vuur uit en laat de eieren 10 minuten in het hete water staan. Doe de eieren in een kom met ijswater en laat ze 5 minuten rusten. Pel de eieren, snijd ze doormidden en zet ze opzij. Dit is een andere manier om eieren te koken. Of kijk op bladzijde 159 voor een alternatieve kookmethode.
Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pinda’s 5 minuten, roer regel matig. Doe ze in een kom en meng met 1 eetlepel olie. Zet opzij.
Zet de pan terug op het vuur, giet de 2 resterende eetlepels olie erin en bak de ansjovis in 3 minuten tot ze knapperig bruin zijn. Zet het vuur uit, schep de ansjovis uit de pan met een schuimspaan en dep overtollige olie eraf met keukenpapier.
Verdeel de rijst in vier porties. Doe één portie in een kommetje en druk de rijst aan met een lepel of spatel. Zet de kom ondersteboven aan één kant van een serveerbord en verwijder de kom van de rijst. Schep wat chilisambal aan de andere kant van het bord en leg een kippenpoot op de sambal. Garneer het bord met ei, ansjovis, pinda’s en komkommer. Maak de andere borden op dezelfde manier op en serveer direct.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Norman Musa | Fotografie: Rachel Luckhurst Photography, Edwin van Vleuten, privécollectie Norman Musa | Styling: Annemieke Paarlberg.