aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | mediterraans |
Voor ons no-waste-nummer schreef Dosia kop-tot-graat-recepten: gerechten waarbij je de hele vis gebruikt zodat je niets hoeft weg te gooien. Dosia: ‘Filets, graten, kop, afsnijdsel en huid: de héle vis gaat in deze geurige vissoep. De filets worden mooie balletjes, de graten, kop en afsnijdsel gaan in een stevige bouillon en de huid wordt een knapperig crackertje. Wat geeft dat veel voldoening!’
Kooktijd:1 uur 15 minuten
Oven30 minuten
Totale tijd:1 uur 45 minuten
* Vraag je visboer de vis te ontschubben en fileren en de huid, ogen en kieuwen te verwijden, maar neem de filets én de huid, graat, kop en afsnijdsels mee naar huis.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | vissoep van een hele zeebaars