aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | midden-oosters |
Dukkah is een Egyptisch specerijen-notenmengsel dat je in een handomdraai zelf kunt maken. Dit kruidigmensel combineert zich prachtig met de zachte witvisfilets. Heerlijk voor een doordeweekse avond. Fan van dukkah? Maak dan ook eens de noten-zadencrunch van Merijn!
Kooktijd:15 minuten
Oven30 minuten
Totale tijd:45 minuten
Dukkah koop je bij mediterrane winkels, sommige supermarkten en delicatessenzaken. Wil je zelf je eigen dukkah maken? Rooster 100 g amandelen, 4 el sesamzaad, 2 el korianderzaad, 2 el komijnzaad, 1 el anijszaad, 1 el venkelzaad en 1 el oregano op een bakplaat 8 min. in een voorverwarmde oven van 180*C tot alles geurig is. Schep tussendoor om. Stamp alles grof in de vijzel. Meng met de rasp van 1 (bio)sinaasappel. Laat afkoelen en bewaar afgesloten, donker en koel, maximaal 3 maanden.
**Kies witvisfilet als koolvis, wijting of zeebaars. Of kijk op goedevis.nl voor een goede viskeus.
Recepten: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewekring: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | vis uit de oven met dukkah en geroosterde-knoflookmayo