aantal 12 | koek | weekend | frans |
De dopjes van de macarons worden traditioneel altijd zonder smaakje gebakken, hoogstens met wat vanille. Wel krijgen ze een kleurtje die past bij de vulling. Liever geen vegan meringue? Hier vind je het recept voor de klassieke macaron.
Voorbereiding:30 minuten
Kooktijd:45 minuten
wachten2 uur
Totale tijd:3 uur 15 minuten
Vulling variaties
Gebruik in plaats van aardbeienjam elke andere jam die je lekker vindt. Pas de kleur van het dopje aan de vulling aan.
Citroenvulling
Maak een citroenvulling door de jam te vervangen door de rasp van 1 (bio)citroen en wat een paar druppels citroensap.
Chocoladevulling
Maak een chocolade-ganachevulling. Snijd hiervoor 100 g pure vegan chocolade klein en doe in een bakje. Breng in een pan 80 g vegan room tegen de kook aan. Giet de room over de chocolade en laat een paar tellen staan. Roer dan voorzichtig tot de chocolade is gesmolten en de massa egaal is. Roer er ook 20 g vegan boter op kamertemperatuur door. Doe in een spuitzak en vul er de macarons mee. Bestuif de macarons evt. met wat cacaopoeder.
Recept: Dosia Brewer. Beeld: iStock
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | vegan macarons met aardbeienvulling