aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mexicaans |
Chili sin carne: vegetarisch comfort food. Deze variant maakten we met doperwten en kidneybonen. Want ook als je vegetarisch eet kun je genieten van chili. Toch liever met vlees? Maak deze verrassende stoof!
Kooktijd:25 minuten
Totale tijd:25 minuten
Chili in een wrap In plaats van rijst kun je de chili ook over warme wraptortillas scheppen met de yoghurt er bovenop. Rol de wraps op en geef er avocadodip bij. Pureer hiervoor een rijpe avocado met een schep zure room, ½ tl korianderpoeder, wat zout, peper en citroensap naar smaak. Serveer met gemengde sla.
Een andere optie is chili met gehakt. Bak met de ui en knoflook 300 g gehakt rul. In plaats van doperwten kun je ook andere groenten als in stukjes gesneden sperziebonen of gehalveerde peultjes (korter koken) gebruiken.
Recept: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | vega chili met doperwten en kidneybonen