aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
fusion, indiaas |
vegetarisch
Butter chicken maar dan vega en óp een pizza met komijnekaas?! Deze crossover tussen Italië, India en Nederland zet je in een wip op tafel.
Kooktijd10 minutesminutes
oven15 minutesminutes
Totale tijd25 minutesminutes
Ingrediënten
400gzoete-aardappelblokjes
2elbutter chicken currypasta
300gpassata(gezeefde tomaten)
4naanbroden
80gkomijnekaas,geraspt
1elzwart sesamzaad
5gmunt,blaadjes geplukt
150gsnoepkomkommers,in schuine dunne plakjes
200gGriekse yoghurt
Instructies
Verwarm de oven voor op 210°C. Kook de zoete aardappelblokjes ± 5 min. in gezouten water. Roer de currypasta door de passata. Giet de zoete aardappels af en schep om met het passata-mengsel.
Leg de naanbroden uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de passata met zoete aardappelblokjes erover, bestrooi met komijnekaas en zwart sesamzaad en bak in ± 15 min. af in de oven.
Snijd intussen voor de raita de helft van de muntblaadjes in reepjes en meng met de snoepkomkommers door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Neem de naanpizza’s uit de oven, schep de raita erop en bestrooi met de rest van de muntblaadjes. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 395kcal
eiwit: 7g
vet: 14g
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
TIP Ook lekker met koriander in plaats van munt.Recepten & Foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen