Chivers lemoncurd is een typisch Engels product, voor bij thee met scones. Gemaakt van eieren, citroensap, boter en suiker en ideaal als smeltende topping op cake, gebak en flensjes.
Voorbereiding35 minutesminutes
Kooktijd5 minutesminutes
Oven3 hourshours
Totale tijd3 hourshours40 minutesminutes
Ingrediënten
100geiwit3-4 eiwitten
75gpoedersuiker
25gvanillesuiker
25gkristalsuikerfijn
1citroenrasp, liefst biologische citroen*
2elcitroensap
150gmascarpone
100mlslagroom
2grapefruitsrode
150gChivers lemoncurdpot
Instructies
Voorbereiden: Kan 1- 3 dagen van tevoren.
Verhit de oven voor op 90⁰C. Bekleed een bakpklaat met bakpapier.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg de poeder- en vanillesuiker beetje bij beetje toe en blijf nog 5 min. doorkloppen tot het schuim begint te glanzen. Vul een spuitzak met een gladde spuitmond van 1 cm en spuit rondjes als een ingerolde slang van 8 cm Ø op de bakplaat. In totaal zijn 8 rondjes nodig. Bak de meringues 3 uur in de oven tot ze stevig aanvoelen. Laat ze in de oven afkoelen.
Meng de kristalsuiker, citroenrasp en -sap door de mascarpone. Klop de slagroom half stijf en spatel deze door het mascarponemengsel. Schil de grapefruits dik tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes uit de vliesjes en bewaar ze tot gebruik in een kommetje.
Schep een theelepeltje mascarpone in het midden van de borden en leg hier een meringue op. Bedek deze met een laag mascarpone en partjes grapefruit. Lepel er een beetje lemoncurd op en dek af met een meringue.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Bewerking: Online redactie delicious