aantal 4 | voorgerecht | doordeweeks, familietijd, herfst, kerst, najaar, weekend, winter | frans, nederlands | vegetarisch
delicious. kookt met bier en maakt ultiem comfort food! Merijn: ‘Ogen dicht en mijn neus achterna. Dat doe ik en snuif de kruidige geur op van hop in een uitgestrekte tuin vol hop-lianen middenin het golvende Limburgse landschap.’ Bier geeft een waanzinnige gelaagdheid en complexiteit aan saus en siroop. Voeg simpelweg een scheut toe. Bier combineert geweldig met ui, knoflook, stoofvlees en kip. Donkere varianten - zoals Herfstbok, Ur-Hop en Port barrel aged of Gulle Tinus - zijn lekker in donkere sauzen en met winterfruit. Altijd een scheut, nooit veel meer dan dat. Bewaar de rest om bij het gerecht te drinken. Ur-Hop is ongefilterde IPA (India Pale Ale) waarbij de hop laat in het proces koud wordt toegevoegd. Deze dry-hoppingtechniek zorgt voor citrus- en grassige tonen. Een heerlijke aardse en toch frisse IPA, die geweldig werkt in de uiensoep.
Kooktijd:1 uur 30 minuten
Totale tijd:1 uur 30 minuten
*Kijk op deliciousmagazine.nl/pocheren hoe je easy een ei pocheert.
TEKST, RECEPTEN, BEREIDING: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: ESTHER DE MUNNIK.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | uiensoep met ur-hop, gepocheerd ei en kruidenchili-olie