aantal 40 | zoet | pasen | italiaans |
Gemma Mirabilio is een ster in het maken van Italiaans zoet. Vorig jaar vroeg delicious. haar recepten en vandaag delen we er eentje met je: uccelletti ripieni – oftewel: gevulde vogeltjes. Gemma: ‘Dit uccelletti-deeg komt uit de zuidelijke regio en wordt gevuld met blauwe druivenjam en walnoten’. Nou…dat klinkt goed, dus hier het recept. Kriebelen je vingers ook zo bij het lezen van bakrecepten? Maar wil je liever eerst nog les krijgen van top-patissiers? Dat kan tijdens het delicious. bakweekend. Vanaf 3 oktober kun je je inschrijven, dus houd de site en social media in de gaten!
Voorbereiding:1 uur 20 minuten
Kooktijd:45 minuten
Oven/afkoelen1 uur 20 minuten
Totale tijd:2 uur 5 minuten
* Bloem typo 00 koop je bij Italiaanse delicatessenzaken, niet te voorhanden gebruik dan kwaliteits- patentbloem.
** Jam van blauwe druiven is lastig verkrijgbaar. Evt. bij Italiaanse delicatessenzaken, maar je kunt het vervangen door kersenjam, wat natuurlijk wel anders smaakt maar ook erg lekker is. Evt. kun je de jam zelf maken. Kook hiervoor 500 g gehalveerde blauwe druiven (pitjes erin laten voor de pectine) met 1 kg geleisuiker speciaal volgens de beschrijving op het pak van de geleisuiker. Zeef de jam, zo haal je de pitjes en schillen eruit. Doe over in goed schoongemaakte potten en sluit af.
Recepten en bereiding: Gemma Mirabillio. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | uccelletti ripieni – gevulde vogeltjes