aantal 4 | hapje, ontbijtgerecht | | turks | vegetarisch
Katmer is een heerlijk zoete Turkse pannenkoek van krokant gebakken filodeeg met pistachenoten, suiker en room of ricotta. Wij zouden het eerder als dessert eten, maar in Turkije is dit het ontbijt.
Kooktijd:40 minuten
Totale tijd:40 minuten
*Er zijn verschillende merken filodeeg te koop. Veel supermarkten verkopen diepvriespakjes van ± 225 g (10 vellen van ± 20x25 cm). In mediterrane supermarkten ligt filodeeg in het koelvak en zijn de vellen ± 40x50 cm (15-20 vellen, ± 450 g). Ze zijn opgerold in een langwerpige verpakking.
RECEPTEN, STYLING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Turkse pannenkoeken met pistache (katmer)