Je kunt eindeloos variëren met de toppings: denk aan tonijnsalade, champignons, knapperige ui of zelfs hummus. Voor een extra pittige touch kun je wat sambal of harissa toevoegen.
Kooktijd1 hourhour15 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
Ingrediënten
4grote kruimige aardappelen
100gboter
100ggeraspte kaas,jonge kaas, mozzarella of een mix
150gmaisuit blik, uitgelekt
150gdoperwten,gekookt of uit blik, uitgelekt
100gzwarte olijven,in plakjes gesneden
150gaugurken,in kleine blokjes gesneden
150grode kool saladeoptioneel, voor extra frisheid
150gkipreepjes ofknakworstjes (gebakken)
Ketchup, mayonaise, hot sauce,voor erbij
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C. Was de aardappelen goed en prik ze rondom in met een vork. Wikkel ze in aluminiumfolie en gaar ze in ongeveer een uur in de oven tot ze gaar en zacht zijn. (Je kunt ze ook in de magnetron garen: 8-10 minuten op vol vermogen, draai ze halverwege om.)
Terwijl de aardappelen poffen, bereid je de toppings voor. Snijd de olijven en augurken in kleine stukjes en bak eventueel de kip of worstjes gaar. Zet alle ingrediënten apart in kommetjes zodat iedereen zelf kan kiezen.
Haal de gepofte aardappelen uit de folie en snijd ze in de lengte open maak een ze voorzichtig open (niet helemaal doormidden).
Maak het kruimige binnenste van de aardappel los met een vork. Voeg een klontje boter en een handje geraspte kaas toe aan het binnenste en prak dit goed door de aardappel zodat het smeuïg wordt, zonder dat je puree maakt.
Vul de aardappel met de mais, doperwten, olijven, augurken, rode kool, vlees of andere toppings naar keuze. Maak het af met ketchup, mayonaise en eventueel hot sauce. Serveer direct.