aantal | bijgerecht | | indiaas |
Chutney, relish, pickles… het ligt aan je moedertaal hoe je het noemt. In alle gevallen is het een bijgerecht van groenten of vruchten die met azijn, suiker en kruiden (bijna) worden stukgekookt. Belangrijk is de balans tussen het zout, het zoet en het zuur. Ook de specerijen spelen een prominente rol.
Kooktijd:1 uur 15 minuten
Oven / wachten2 uur 20 minuten
Totale tijd:3 uur 35 minuten


* Breng royaal water met 1 el zout aan de kook. Kruis de tomaten bij de steelaanzet met een scherp mesje in. Dompel niet meer dan 4 à 5 tomaten in het kokende water onder. Haal ze er na 30 tellen uit. De schil moet makkelijk loskomen, de tomaten moeten rauw blijven. Dompel ze onder in ijskoud water, zo stopt het garingsproces. Verwijder de velletjes, snijd de tomaten doormidden en haal vocht en zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | tomatenchutney