aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
italiaans |
Geef broodsoep een kans. Het is misschien niet de eerste soep waar je direct trek van krijgt, maar geloof ons: het is de perfecte samensmelting van een stoof en soep. Vol, romig en sterker dan een schouder als je zoekt naar troost.
Kooktijd55 minutesminutes
oven20 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
Ingrediënten
120mlextra vergine olijfolie + extra
6tenenknoflook,in dunne plakjes
1tlvenkelzaad
blaadjesvan 1 bosje basilicum
1 1/2kgrijpe trostomaten,kleingesneden
500grijpe kerstomaatjes
6dikke plakken ciabatta,in stukken gescheurd
1/4tlchilivlokken
2bollen burratain stukken gescheurd, voor erbij
boquerones*,voor erbij
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit 80 ml van de olie in een grote, diepe koekenpan op hoog vuur. Rooster hierin de knoflook met het venkelzaad ± 30 sec. tot ze licht kleuren. Voeg bijna alle basilicum en beide soorten tomaat toe, bestrooi met zout en peper en schep om. Breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de tomaten onder af en toe roeren in ± 30 min. inkoken op matig tot laag vuur tot dikke soep.
Schep intussen de helft van de ciabatta in een kom om met de resterende 40 ml olie, de chilivlokken en wat zout en peper. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven onder af en toe omscheppen in 15-20 min. goudbruin en krokant.
Neem de soep van het vuur, schep de rest van de ciabatta erdoor en laat ± 10 min. intrekken. Het brood zal vocht opnemen.
Schep de soep in kommen en verdeel er vlak voor serveren croutons, stukjes burrata, een paar boquerones en nog wat basilicum over. Besprenkel met olijfolie.
Voedingswaarde
calorieën: 532kcal
eiwit: 18g
vet: 37g
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
* Boquerones zijn in azijn ingemaakte ansjovisjes, te koop bij viswinkels en in ruim gesorteerde supermarkten.Recept: Georgie Esdaile | Fotografie: Nigel Lough | Styling: Kirsten Jenkins.