aantal 1 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | | vegetarisch
Emma: 'Gebakken aardappels vind ik het lekkerst met kruimige grote aardappels en niet met krieltjes. Die eerste hebben als je ze snijdt namelijk grote, rechte vlakken die je extra knapperig kunt bakken.'
*Restjes crispies : Ik maak eigenlijk nooit crispies van 1 sjalot, want sjalottencrispies zijn overal lekker over. Ik snijd dus meestal 3 sjalotten en iets van 5 tenen knoflook en bak die allemaal tegelijk. Doe niet te veel sjalotten in de pan, dan komt er te veel vocht vrij en worden ze niet knapperig. Luchtdicht bewaard blijven ze zeker een week goed, maar eigenlijk wel langer. Na een tijdje worden de crispies iets zachter, maar zijn ze nog steeds lekker. Laat de sjalotten wel goed afkoelen voordat je ze opbergt, anders gaan ze stomen en worden ze meteen slap
**Tofucrème voor 1 week
Pureer 1 blok (300 gram) zijdentofu met 1 teen knoflook, 1 eetlepel olijfolie, sap van 1 citroen, goed veel kruiden en zout. Het kan met elk zacht kruid, maar ik vind koriander en basilicum samen heel lekker en multi-inzetbaar. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout. Bewaren: Afgedekt in de koelkast zeker 2 weken goed.
RECEPT: EMMA DE THOUARS | FOTO: SOPHIA VAN DEN HOEK.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | tofucrème met gebakken aardappels en sjalottencrispies