aantal | bijgerecht, brunchgerecht, hoofd, hoofdgerecht, lunch, salade | familietijd, feestelijk, vakantie, weekend, zomer, zomers | aziatisch, thais | lactosevrij
Eet je op een warme dag graag een verkoelende maaltijdsalade? Dan zit je in de rijke, Aziatische keuken precies goed. Verrassend genoeg is dat niet altijd een ijskoud gerecht, maar juist lauwwarm. Met Aziatische smaakmakers en verse Thaise basilicum, munt, koriander en kaffir limoenblaadjes geef je alles nóg meer geur en smaak. Voor dit recept karamelliseer je zalm in de oven en verdeel je deze over een kruidige salade met komkommer, tomaat en flinterdun gesneden kool.
Kooktijd:20 minuten
oven15 minuten
Totale tijd:35 minuten
*Thaise basilicum is geurig en heeft een iets anijsachtige smaak, te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt en Aziatische supermarkt.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | thaise salade met gekaramelliseerde zalm