aantal 4 | hoofdgerecht | | thais |
Nú is het moment voor mosselen, want de lekkerste mosselen zijn beschikbaar van 1 september tot 1 december: bodemmosselen uit het Franse Gaatje, het zeegat tussen Vlieland en Terschelling. Probeer voor dit gerecht in elk geval de meest verse mosselen te krijgen, met nog voldoende zeewater in de schelp. En om deze oer-Hollandse mosselen toch een exotisch tintje te geven, onderstaand recept:
Kooktijd:20 minuten
Totale tijd:20 minuten
* Spoel mosselen goed onder koud, stromend water. Gooi mosselen die niet dicht gaan weg. Houd elke mossel tussen duim en wijsvinger en schuif 2 helften van elkaar. Als de mossel niet gelijk een ‘tegenbeweging’ maakt (één dode mossel verpest de hele maaltijd, dit ruik je meteen) gooi ‘m dan weg.
Productie: Merijn Tol. Recepten en bereiding: Dick Pieter Arkenbout. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | thaise mosselen