aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks | aziatisch | vegetarisch
Taugé is een spruitgroente en wordt gekweekt uit katjang idjoe boontjes, een klein groen tropisch boontje. Te koop bij de toko en natuurwinkels. Taugé smaakt rauw heel lekker maar het is verstandig om het net 10-15 tellen in kokend water te dompelen om evt. aanwezige bacteriën te doden. Spoel dan gelijk koud als je het bijvoorbeeld in deze taugésalade wilt gebruiken. In spruitgroente zitten in verhouding meer vitaminen en mineralen dan volgroeide groente, omdat zo’n kiemplantje nog veel reserve moet hebben om tot wasdom te groeien.
Kooktijd:20 minuten
Totale tijd:20 minuten
Wat kan nog meer met taugé?
Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Jacqueline Pietrowski
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | taugésalade met witte kool, mango en kokosdressing