aantal 4 | hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | hollands |
Als je kool langzaam in dikke plakken stooft, krijgt-ie een stevige bite, een vollere smaak en blijft toch sappig. Toch vlees erin? Bestrooi de tarte tatin met gebakken spekjes of serranoham.
Voorbereiding:1 minuut
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:31 minuten
Voorbereiden: bak de kool 1 dag van tevoren, leg in de vorm, bedek met het pompoenpitmengsel, laat afkoelen, leg het deeg erover en bewaar afgedekt in de koelkast. Maak de ochtend van tevoren de tahinisaus en zet ook afgedekt weg.
Rodekool over? Schaaf voor een lekkere rauwkostsalade een restje rodekool heel dun en meng met dungesneden partjes appel of partjes mandarijn, grof gehakte geroosterde walnoten en een frisse vinaigrette met walnootolie erin.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Esther de Munnik, Yvonne Nortier. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Bewerking: Trudlies Schouten.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | tarte tatin van rodekool met appel-tahinisaus