aantal 12 | hapje, voorgerecht | familietijd, feestelijk | mediterraans |
Kooktijd:40 minuten
Oven10 minuten
Totale tijd:50 minuten
*Je kunt rivierkreeft zelf koken of heel easy gekookt kopen. Dat je het ook gewoon rauw kunt eten, is minder bekend. Rauw verwerken begint bij – ja…dat moet echt gebeuren – het snel doden van het kreeftje. Steek ze hiervoor met de punt van een scherp mes, net achter de kop door. Snijd de kop eraf. Nu kun je het kreeftje pellen. Dit gaat net zoals je grote garnalen pelt, alleen is deze schaal wat harder. Breek de kop van de kreeft af en trek/pel voorzichtig de schaal ervan af. Verwijder het darmkanaal en verwerk het rauwe kreeftje verder in deze overheerlijke tartaar.
Het kreeftenseizoen loopt van december tot eind maart.
Productie, recepten en tekst: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie van Enkelaar. Styling: Jan Willem van Riel. Bewerking: Trudelies Schouten & online redactie Delicious.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | tartaar van rauwe rivierkreeft