aantal 1 | dessert, nagerecht | feestdagen, feestelijk, vakantie, weekend, zomer, zomers | midden-oosters | glutenvrij, lactosevrij, vegan
tahin-aardbeienijsDit is het makkelijkste ijsrecept ooit. Je kunt de aardbeien – mijn persoonlijke favoriet – ook vervangen door ander (rood) fruit en je kunt buiten het seizoen ook diepvriesfruit nemen. Het beste resultaat krijg je met een ijsmachine, maar zonder kan het ook. TIP: Voor nog smeuïger ijs kun je een banaan toevoegen. De smaak van banaan is dan wel wat overheersend. Voor extra verwennerij en/of een niet-vegan variant klop je slagroom lobbig en spatel je dit door het ijsbeslag voor het in de vriezer of ijsmachine gaat.
Kooktijd:30 minuten
vriezer4 uur
per 100ml ±260kcal / 5 g eiwit / 21 g vet / 12 g kh
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | tahin-aardbeienijs