aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks | italiaans |
Leonardo Pacenti: ‘ Dit gerecht, tagliolini met radicchio en prosciutto San Daniele, at ik in het dorpje San Daniele, in het noordoosten van Italië, waar de Parmaham vandaan komt. Proef het contrast tussen de bittere radicchio, de zoete ham en de room! Geef kleine porties, dat wekt de eetlust op. Dit gerecht, dat neigt naar het vette en het bittere (door de radicchio), is goed te combineren met een Chardonnay uit Friuli (barrique) of een Verduzzo. Als je te veel radicchio gebruikt, is het onmogelijk een juiste wijn te vinden door een overmaat aan bittere smaak.’
Kooktijd:20 minuten
Totale tijd:20 minuten
*De vorm van radicchio di trevise is langwerpig en die van chioggia rond. Je vindt ze op de markt, bij de goedgesorteerde groentezaak of de Turkse of Marokkaanse winkel.
Receptuur en bereiding: Leonardo Pacenti, Toscanini, Amsterdam. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | tagliolini met radicchio en prosciutto San Daniele