aantal 4 | voorgerecht | weekend, zomer | |
‘Spiering is een piepklein visje dat in grote scholen rondzwemt. Zijn bijnaam is komkommervisje, omdat verse spiering naar komkommer ruikt. De visjes zijn zo klein dat je ze met huid en haar kunt opeten. De meegebakken graatjes geven een lekkere crunch. In Nederland eten we weinig spiering, terwijl het in Frankrijk (petit friture!) en meer Zuid-Europese landen als een delicatesse wordt gezien. Niets zo lekker als deze gemarineerde visjes in een kruidige vistaco met romige avocado, pittige jalapeño en frisse tomaat.’ Gefrituurde spiering is ook erg lekker met saffraanmayonaise. Klik hier voor het recept.
Voorbereiding:40 minuten
Marineren1 uur
Totale tijd:1 uur 40 minuten
* Bestel spiering tijdig bij je vishandel. Potjes met jalapeño-plakjes koop je in de supermarkt.
Recepten: Dosia Brewer, Yolanda van der Jagt, Werry van Leeuwen. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën. Bewerking: Dosia brewer, Minta Nicolaï
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | taco’s met crispy spiering