Een van onze favoriete recepten uit ons boek Feel Good Food, is deze taart met bosbessen en lemon curd. Maak extra veel van de curd, dan kun je er ondertussen nog van snoepen.
Kooktijd20 minutesminutes
Oven15 minutesminutes
Totale tijd35 minutesminutes
Ingrediënten
165gdiepvriesbladerdeegontdooid of grof speltbladerdeeg*
250gbosbessenof blauwe bessen
honing naar keuze, voor erbij
koriandercressnaar keuze, voor erbij
lemon curd
6eieren
2biocitroenen fijne rasp en sap
120ghoning
250gkokosolie
Instructies
De alle ingrediënten voor de lemon curd in een pan en klop 2-3 min. op laag vuur tot de curd bindt. Laat hem afkoelen en zet voor gebruik minsten 2 uur in de koelkast.
Verwarm de overn voor op 180 °C. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 15 x 30 cm, leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en prik de bodem met een vork over het hele oppervlak in, zet er een tweede bakplaat op (zo voorkom je dat het deeg rijst). Bak de bodem in de oven in 15 min. goudbruin en krokant, en laat hem afkoelen.
Besmeer de afgekoelde bladerdeegbodem met de lemon curd en bestrooi met de bessen. Besprenkel het geheel met honing en bestrooi voor het serveren eventueel met koriandercress.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* gemaakt met 125 g speltmeel en 125 g boter Receptuur en bereiding: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan