aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | surinaams |
Met Jannekes recepten ben je soms snel en makkelijk even weg uit eigen land! Bijvoorbeeld als het écht herfst wordt en jij meer een zomermens bent. Ga voor Mexicaanse chili met chocolade of kies voor deze Surinaamse nasi met homemade (!) zoetzuur.
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:30 minuten
* Kleine bouillonblokjes, bedoeld voor een kopje bouillon, verkruimelen makkelijk en zijn bij elke supermarkt te koop. Of gebruik ½ bouillontablet en verkruimel dat.
Tip: zelf zoetzuur maken
Los 225 g basterdsuiker in 250 ml witte wijnazijn op en neem van het vuur. Vul 2 schone jampotten met schoongemaakte, in stukjes gesneden groenten (courgette, bloemkool, wortel, paprika, courgette). Druk de groenten goed aan. Schenk de warme, zoetzure siroop erover. Steek er evt. een laurierblaadje bij. Sluit de potten, laat afkoelen en bewaar op een koele, donkere plek. Het azijnmengsel is ook heerlijk voor over de komkommersalade.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | surinaamse nasi met zoetzuur