Een dampende pan vol met stoofvlees, daar loopt ons het water van in de mond. De abrikoos en pils maken de saus lekker zoet. Serveer het gerecht met een smeuïge puree.
Kooktijd20 minutesminutes
Stoven2 hourshours30 minutesminutes
Totale tijd2 hourshours50 minutesminutes
Ingrediënten
800grunderriblapop kamertemperatuur (slager)
25gboter
2rode uienin ringen
1flesje pils
300mlvleesfond
4gewelde abrikozen
6kruidnagels
3plakjeskandijkoekin blokjes
2takjes rozemarijn
Instructies
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi de riblap aan beide kanten met zout en peper. Smelt de boter in een stoofpan. Bak de runderriblap aan beide kanten bruin aan in ± 3 min. Neem het vlees uit de pan.
Bak in het bakvet de uiringen ± 4 min. Leg het vlees terug bij de uien. Schenk het bier langs de rand in de pan. Voeg fond, abrikozen, kruidnagel, kandijkoek en rozemarijn toe. Breng aan de kook. Zorg dat het vlees onderstaat, dus gebruik niet een al te grote pan.
Zet het vuur daarna laag en stoof het vlees afgedekt in ± 2-3 uur gaar. Schep het vlees op een schaal. Verwijder rozemarijn en kruidnagels en schep de stoofsaus over het vlees. Lekker met smeuïge aardappelpuree met een flinke klont zoute boter erdoor.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie en styling: Serge Philippi. Bewerking: Merijn Tol