aantal 4 | hoofdgerecht | winter | belgisch, hollands |
Onze zuiderburen weten wat lekker is en nemen royaal de tijd om te genieten van elke maaltijd. Ook zijn ze kieskeurig als het gaat om de kwaliteit van ingrediënten. En gelijk hebben ze. Als de basis goed is, is het meeste werk al gedaan! Waar Nederlanders hun stamppot koken, worden door de Belgen de groenten voor de ‘stoemp’ eerst even gebakken en dan pas gekookt. En dan krijg je een veel vollere smaak.
Kooktijd:45 minuten
Totale tijd:45 minuten
TIP: In plaats van spruitjes kun je ook gesneden savooiekool, witte kool of spitskool door deze stoemp doen.
Productie en recepten: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | stamppot van spruitjes, wortel en prei