aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | vegetarisch
Spelt werd voorheen veel geteeld in Limburg. Het raakte in de vergetelheid, maar nu wordt dit oergraan weer volop geteeld. Speltbloem wordt gebruikt voor brood en vlaai, maar de hele korrel is ook heerlijk in 'risotto', die ook wel farotto wordt genoemd in Italië. Zin in een vroeg-herfstige secondi na deze risotto? Maak kalfsentrecote met komijn-kaneelrub en bospeen met kruiden-gembertoppingVARIATIE De pompoen kun je vervangen door zoete aardappel, bloemkool, courgette en later in het jaar pastinaak of aardpeer.VEGAN TIP Vervang de geitenkaas door vegan feta.
Kooktijd:25 minuten
oven20 minuten
Totale tijd:45 minuten
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | speltrisotto met geroosterde pompoen & gerijpte geitenkaas