aantal 2 | hoofdgerecht | weekend | italiaans | vegetarisch
Een goed en eenvoudig basisrecept voor pizzadeeg is een absolute musthave. Dan kun je experimenteren met al jouw favoriete toppings. Maak meteen vier porties pizzadeeg en vries ze in, dan heb je voor weken op voorraad!
Voorbereiding:25 minuten
Kooktijd:25 minuten
rusten en rijzen1 uur 10 minuten
Totale tijd:2 uur
Voorbereiden: Het pizzadeeg en groene tapenade kun je van tevoren maken. Rol het deeg na het rijzen tot een bal, omwikkel met plasticfolie en bewaar tot 3 maanden in de diepvries. Bewaar de tapenade tot 1 week in de koelkast, met plasticfolie op het oppervlak.
* Salsa verde koop je bij ruim gesorteerde supermarkten. Of maak het zelf: pluk de blaadjes van 9 takjes kruiden (bijv. 3x peterselie, 3x kervel en 3x dragon). Pureer de kruiden + 50 g kappertjes + 100 ml olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en evt. wat azijn van de kappertjes.
Recepten en bereiding: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | speltpizza met aardappels, kruiden en groene tapenade