aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Fettuccine is brede lintpasta, gemaakt van eieren, boter en bloem. Het verhaal gaat dat fettuccine bedacht is door Alfredo di Lelio. Hij maakte het gerecht voor zijn gasten om te zien of het in de smaak viel, dat deed het. Het restaurant Alfredo alla Scrofa in Rome bestaat nog steeds. Zin in meer spelt? Maak dan ook eens dit speltbrood met pompoen.
Kooktijd25 minutesminutes
Ingrediënten
300gkipfilet
1lkippenbouillon
300gspeltfettuccine of andere lange pasta
150gboerenkoolevt. geblancheerd of baby-boerenkool*, fijngesneden
2tenenknoflook
165mlolijfolieextra vergine
40gparmezaanse kaasgeraspt + extra om te bestrooien
40gwalnoten gehakt + extra voor garnering
citroenpartjes voor garnering
Instructies
Pocheer de kip in de verhitte bouillon ± 6 min. op laag vuur, voeg de pasta toe en kook nog ± 10 min. tot de pasta beetgaar is en kip gaar.
Maal intussen voor de pesto de boerenkool, knoflook, olie, parmezaanse kaas en walnoten glad in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Giet de pasta en kip af en vang 80 ml van de bouillon op. Trek de kip met twee vorken uit elkaar. Schep de pasta om met de helft van de pesto en de opgevangen bouillon. Verdeel de rest van de pesto, parmezaanse kaas en walnoten erover. Serveer met de partjes citroen om erover uit te knijpen.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Baby-boerenkool is een boerenkoolvariant die geschikt is om rauw te eten. Te vinden in het saladeschap van de supermarkt.Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Minta Nicolaï