aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | |
Een superfijn duo: spareribs en rabarberchutney. Terwijl de spareribs op de bbq of in de oven garen, bereid jij de chutney. Easy!
Probeer ook deze kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur.
Voorbereiding:45 minuten
Kooktijd:2 uur
Oven2 uur
Totale tijd:4 uur 45 minuten
Tip: Als je jampotjes met deksels steriliseert, kun je de chutney heel lang bewaren. Kook ze hiervoor met deksels in ruim water met wat soda (of beetje vaatwaspoeder) 10 min. uit. Spoel na met kokend water en laat op gestreken schone theedoek omgekeerd uitdampen. Vul ze daarna meteen, draai deksels dicht en laat op zijn kop afkoelen.
Tekst en recept: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | spareribs met rabarberchutney en stamppotje rucola