aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
italiaans |
Onze versie van de spaghetti all'arrabbiata heeft een niet zo traditionele toevoeging: ansjovis. Dat maakt hem extra hartig en geeft hem precies de juiste dooreetfactor.
Kooktijd40 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
8elextra vergine olijfolie
50gpijnboompitten
2½eltijmblaadjes
70gvers broodkruim*
rasp van 1biocitroen
400gspaghetti
4tenenknoflook,fijngesneden
1rode peperzaadjes verwijderd, fijngesneden
6ansjovisfilets op olieblikje, uitgelekt, fijngesneden
350gkerstomaatjes,gehalveerd
2½elfijngesneden bladpeterselie
geraspte Parmezaanse kaas,voor erbij
Instructies
Verhit voor de pangratto 1 el olie in een koekenpan op laag vuur. Bak de pijnboompitten met de tijm 1-2 min. tot ze licht kleuren. Schep ze met een schuimspaan in een kommetje. Verhit nog 4 el olijfolie in de pan, draai het vuur halfhoog en roerbak het broodkruim 2-3 min. tot het goudbruin en krokant is. Schep in een kommetje en voeg de citroenrasp en wat zout en peper toe. Voeg toe aan de pijnboompitten.
Kook de pasta in kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet intussen de koekenpan op laag vuur. Verhit de rest van de olijfolie en bak de knoflook en rode peper 5 min.
Voeg de ansjovis toe en bak ze 1 min. Schep de tomaatjes erdoor en voeg een scheutje water toe. Bak de tomaatjes 5 min., of tot ze zacht zijn.
Giet de pasta af (vang hierbij een beetje kookwater op) en doe hem terug in de pan. Schep het tomatenmengsel en de peterselie erdoor en zoveel kookwater als nodig is. Verdeel de pasta over 4 borden, strooi de pangratto erover en serveer met geraspte parmezaan.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Vers broodkruim: gebruik oud wit brood zonder korst en maal het fijn in de keukenmachine. Laat vers brood eerst goed uitdrogen (1 uur boven de verwarming of 5-10 min. in een oven op 75°C).RECEPTEN VALLI LITTLE, WARREN MENDES, SNAP + STIR BEREIDEN FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, SNAP + STIR STYLING VANESSA AUSTIN, BERNIE SMITHIES, SNAP + STIR BEWERKEN ELLEN VAN MOL