aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks | |
Zelfgemaakte mayo smaakt zo véél lekkerder. En het is heel easy te doen: gewoon met je staafmixer. We testten er op los en kwamen zo met deze drie heerlijke varianten van pittig tot licht gekruid. Even mixen en dippen maar!
Variaties
Knoflook gerookte paprika mayo
Doe bij de eidooiers ook nog 1 teentje gehakte knoflook en1 tl gerookte paprikapoeder. Volg dezelfde methode. Versier met wat extra gerookt paprikapoeder en 50 g fijngehakte chorizo.
Groene kruidenmayo
Doe bij de eidooiers nog 1-2 el fijngehakte gemengde kruiden zoals peterselie, basilicum en bieslook. Volg dezelfde methode. Versier met extra fijngehakte kruiden.
Pittige Sriracha mayo met rode peper
Vervang de mosterd door 2 tl sriracha (of meer/minder naar smaak). Gebruik limoensap in plaats van citroensap. Volg dezelfde methode. Versier met fijngehakte rode peper en koriander.
Gember sesammayo
Doe bij de eidooiers nog 1 el fijngehakte verse gember en vervang 15 ml van de olie door sesamolie. Volg dezelfde methode. Versier met geroosterd sesamzaad en gehakte pistachenoten.
Recept: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | snelle staafmixer mayo