aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | grieks |
Zon, zomer, terras…dat combineren we graag in eigen keuken. Maak deze snelle souvlaki en droom weg naar een Grieks eiland. Oorspronkelijk wordt souvlaki boven een houtskoolvuur gegrild, dus zo heb je ook weer een excuus om de bbq aan te steken!
Kooktijd:30 minuten
Oven40 minuten
Totale tijd:1 uur 10 minuten
* Je kunt ook fijngesneden peterselie i.p.v. dille gebruiken. Je kunt het vlees ook langer laten intrekken, leg het bijv. ’s ochtends al afgedekt in de koelkast te marineren. I.p.v. hamlappen kun je ook lamsboutvlees gebruiken.
bbq: Leg 10 min. voorgekookte aardappelen tussen de hete kooltjes en pof ze in ± 45 min. gaar, of tot een barbecuespies makkelijk door de aardappel prikt. Rooster de souvlaki op het rooster boven de hete kooltjes. De koolrabisalade is een ideale bbq-salade om een paar uur van tevoren te maken.
koolrabi: Plakjes koolrabi zijn, bestreken met olijfolie, ook heerlijk uit de grillpan of van de bbq. Bestrooi de gegrilde plakjes met een beetje zeezout en grof gesneden platte peterselie en schenk je favoriete olijfolie erover.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | snelle souvlaki met koolrabi-yoghurtsalade