Deze snelle massamancurry met tofoe heb je binnen een uurtje op tafel, hij barst van de specerijen en verwarmt iedereen die wat pit nodig heeft. Ga voor inspiratie uit India en maak je curry compleet met wortel-komijnsalade, kokos-limoensambal en bietenraita. Ook lekker met een klodder Griekse yoghurt met geraspte komkommer en wat papadums.
Kooktijd45 minutesminutes
Totale tijd45 minutesminutes
Ingrediënten
3elkokosoliegesmolten
1rode uifijngesneden
120ml(150 g) massaman-currypasta*kant-en-klaar
600glicht kruimige aardappelsgeschild, in 2 cm stukken
4kaffir limoenblaadjes (jeruk perut)plus event
375mlkippen- of groentebouillon
250mlkokosmelk
450gstevige tofoe*in stukken
1elvissaus
1ellimoensap
1/2elbruine basterdsuiker
rode chilipeper in ringetjes en gehakte zoute pinda’s voor erover
gestoomde jasmijnrijstvoor erbij
Instructies
Verhit de kokosolie in een diepe, middelgrote steelpan op matig vuur. Bak hierin de ui onder af en toe omscheppen in 4-5 min. glazig. Voeg de currypasta toe en schep ± 2 min. om tot het iets donkerder kleurt. Voeg de aardappels, kaffir limoenblaadjes en bouillon toe, breng aan de kook en kook de aardappels in ± 15 min. gaar.
Voeg de kokosmelk toe, breng weer aan de kook, voeg de tofoe toe en draai het vuur laag. Laat 2-3 min. doorwarmen. Breng op smaak met de vissaus, het limoensap, de suiker en eventueel zout en peper. Bestrooi met rode peperringetjes, nog wat kaffir limoenblaadjes en pinda’s. Serveer met gestoomde rijst.
Voedingswaarde
calorieën: 761kcal
eiwit: 26g
vet: 38g
koolhydraten: 68g
auteur: Phoebe Wood
* Massaman-currypasta is een Thaise currypasta, het is zowel bij de gewone als Aziatische supermarkten te koop in royale potten, de natuurwinkel verkoopt kleinere hoeveelheden van ± 50 g. Biologischetofoe is meestal wat steviger dan de reguliere.Recepten: Phoebe Wood, Fotografie: Columbus/Mirjam Bleeker, Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins