aantal | bijgerecht | doordeweeks, weekend | koreaans |
Kimchi is onmisbaar in de Koreaanse keuken. Mister Kitchen ging op onderzoek uit en ontdekte het geheim van deze unieke smaakmaker. Ook delen ze een recept voor snelle kimchisalade.
Voorbereiding:10 minuten
Marineren1 uur
Totale tijd:1 uur 10 minuten
* Gochugaru (Koreaanse rode-pepervlokken) koop je bij Aziatische supermarkten.
Extra info
Hoewel kimchi vooral bekend staat als gefermenteerde Chinese kool met chili is het eigenlijk een verzamelnaam voor alle groenten die hier volgens hetzelfde proces worden geconserveerd. Dit gebeurt door groente in te leggen met zout en andere smaakmakers zodat schadelijke bacteriën geen kans krijgen en gezonde melk- en aminozuren tot bloei komen. Zo ontstaat ook de zilt-zure smaak die kimchi voor de Koraan zo geliefd en bij elke maaltijd onmisbaar maakt. Letterlijk iedere familie maakt jaarlijks voor de winter potten kimchi in. Traditioneel helpt het hele gezin bij de bereiding van dit jaarlijkse familiegerecht en dat kan zomaar twee dagen vergen. Over de gezondheidsclaims van deze vitaminerijke probiotica zijn hele boeken geschreven, maar het is vooral de frisse smaak die zorgt voor heerlijke contrasten met gegrilde vlees- en visgerechten.
Recepten, tekst en bereiding: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Productie: Merijn Tol. Mogelijk gemaakt door: Chung Jung, Daniel Gray, Delectable Travels
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | snelle kimchisalade van chinese kool en radijs