Ontbijt of lunch met pittige zwarte bonen in tomatensaus, op smaak gebracht met chorizo, een gulle hoeveelheid specerijen en knoflook. Move over English breakfast!
Kooktijd35 minutesminutes
Totale tijd35 minutesminutes
Ingrediënten
45mlolijfolie3 el + extra voor erover
300gpittige chorizozonder vel, in mini-blokjes
1kleine ui,fijngesneden
4tenenknoflook,geperst
1tlgemalen komijn
1elgemalen koriander
1tlgerookte-paprikapoeder
1eltomatenpuree
800gtomatenblokjes,uit blik
60mlciderazijn(4 el)
1elvloeibare honing
4eieren
400gzwarte bonenuit blik, afgespoeld en uitgelekt
1sjalot,in dunne ringen
½bosje bladpeterselie,blaadjes fijngesneden
citroenpartjes en geroosterd
zuurdesembrood,voor erbij
Instructies
Verhit 1 el van de olie in een middelgrote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de chorizoblokjes onder af en toe omscheppen in ± 5 min. bruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Zet de koekenpan terug op het vuur. Voeg weer 1 el olie toe en bak hierin de ui en knoflook ± 5 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de gemalen komijn, koriander, paprikapoeder en de tomatenpuree toe en schep ± 2 min. om tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de tomatenblokjes, azijn en honing toe en laat de saus onder af en toe roeren ± 10 min. inkoken.
Verhit intussen de resterende el olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de eieren sunny side up 2-3 min. tot het wit gestold is maar de dooiers nog zacht zijn.
Voeg de bonen en chorizo toe aan de saus. Laat ze in ± 5 min. doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de bonenschotel over diepe borden en schep op elk bord een spiegelei.
Bestrooi met de sjalotten en peterselie en besprenkel met olijfolie. Serveer met citroenpartjes en geroosterd zuurdesembrood.
Voedingswaarde
calorieën: 686kcal
eiwit: 34g
vet: 37g
koolhydraten: 47g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN.