aantal 4 | hoofdgerecht | weekend, winter | internationaal |
Jord: ‘Coq-au-vin is de ultieme Franse plattelandsklassieker waarmee elk eetcafé wel eens de menukaart opsiert. Het origineel is ooit bedacht om de wat taaiere haantjes een smakelijk einde te bieden, maar het gebruik van diens malsere en sappiger vrouwelijke wederhelft is inmiddels breed ingeburgerd. Om dit comfortfood-icoon net wat meer outdoor ruigheid te geven voeg je er kippenhartjes en -maagjes aan toe. Dat is misschien even slikken, maar de structuur en smaak van deze add on’s maken het gerecht net wat hartiger.’
Totale tijd:1 uur 10 minuten
* Gerookte knoflook koop je online, bij delicatessenwinkels of op de markt.
Uit: Smokey Goodness Winter BBQ van Jord Althuizen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | smokey’s coq