aantal 35 | zoet | feestelijk | | glutenvrij
Met zelfgemaakte truffels ga je heel veel mensen blij maken. Heerlijk voor bij de koffie, als onderdeel van een grand dessert of om als cadeautje te geven.Chocolade fan? Maak dan deze chocoladetruffels van Rutger Bakt!
Voorbereiding:45 minuten
invriezen1 uur
Totale tijd:1 uur 45 minuten
De vulling
Op het moment dat je de room bij de opgeklopte boter doet lijkt het soms helemaal mis te gaan. Hoe dat komt? Vaak doordat de room en/of de boter te koud zijn, waardoor ze moeilijk mengen. Geen nood aan de man, dit is altijd te verhelpen! Ziet je mengsel er uit als een soep met klontjes en lijkt het geschift? Verwarm de kom dan kort au bain-marie en klop vervolgens verder of blaas met een warme haarfohn op de kom tijdens het kloppen. Is je mengsel wel helemaal glad, maar juist veel te dun? Dan waren de ingrediënten te warm. Zet de kom 15 minuten in de koelkast en klop dan verder.
Likeur
Om de truffels een extra lekkere smaak te geven kun je wat likeur toevoegen aan de vulling. Denk daarbij aan sinaasappellikeur, amandellikeur of bijvoorbeeld marc de champagne.
Tempereren of niet?
Om te zorgen dat chocolade na het afkoelen mooi glanst en stevig is moet chocolade normaal gesproken getempereerd worden. Voor deze truffels is dat niet nodig, omdat de truffels in de koelkast bewaard worden en dan stolt chocolade altijd. Daarnaast is de chocolade niet te zien door de laag cacao die erop zit, dus een mooie glans op de chocolade is niet belangrijk. Let er wel op dat je de chocolade niet te heet maakt, anders smelten de truffelvullingen te snel.
Ander jasje?
In plaats van cacaopoeder kun je de truffels ook door gehakte geroosterde noten of geraspte kokos rollen.
Bewaren
Bewaar de slagroomtruffels in de koelkast of vries ze (luchtdicht verpakt) in om langer te bewaren. Laat bevroren truffels in de koelkast ontdooien. Haal de truffels 20 minuten voor het serveren uit de koelkast zodat de vulling wat zachter kan worden.
Recept: Rutger van de Broek. Fotografie: Harold Pereira
Dit recept komt uit delicious. magazine nr. 2 'Het grote verwennummer' – februari 2021.

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | slagroomtruffels