Échte chocolademelk maak je natuurlijk zelf. Wij maken een variant op dit heerlijke winterdrankje: sinaasappel-chocomelk met tijmroom. Want warme choco, daar is iedereen toch dol op?
Kooktijd10 minutesminutes
Intrekken1 hourhour
Totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
Ingrediënten
tijmroom
125mlslagroom
½eltijmblaadjesfijngesneden
½elsuiker
chocolademelk
1½biosinaasappel de rasp
1sinaasappelhet sap
400mlvolle melk
120gpure chocoladein stukjes
evt. 2 el sinaasappellikeur
Instructies
Klop voor de tijmroom de slagroom met de tijm en suiker mooi dik lobbig, maar niet stijf.
Kook voor de chocomelk het sinaasappelsap in tot een paar eetlepels. Verwarm voor de chocomel de melk met de sinaasappelrasp zachtjes en breng tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat een uur staan.
Zeef de schil uit de melk. Schenk de melk terug in de steelpan, verwarm en voeg de chocolade toe. Laat smelten en voeg evt. de likeur toe aan het ingekookte sinaasappelsap.
Verdeel over 2 bekers en schep de tijmroom erop.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten