aantal 4 | voorgerecht | feestelijk, weekend, winter | italiaans | glutenvrij, vegetarisch
Sformatino is een zijdezachte hartige flan met pittige saus!In de Noord-Italiaansebergen - of het nu Trentino, Lombardije, Aosta of Piemonte is - zul je veel minder pasta, tomatensausen olijfolie op je bord krijgen dan in het zuiden. Hier krijg je royale porties polenta, rijst, kaas, room en boter opgeschept. Het leven in de bergen was voorheen niet makkelijk, de meeste bewoners waren arm en tijdens de lange winters was een goed gevuld bord essentieel. De traditionele keuken bestaat dan ook voornamelijk uit lokale ingrediënten: wild, vis uit de bergrivieren, paddenstoelen, aardappels, noten en stevige groenten als kool, wortel en pompoen.
Voorbereiding:1 uur
Kooktijd:55 minuten
R Merijn Tol. Liselore Bus, Dosia Brewer
F Ernie Enkelaar
S Esther de Munnik
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Sformatino van maïs met gorgonzolasaus & balsamico-popcorn