aantal 10 | nagerecht, zoet | feestelijk, kerst | internationaal |
Rutger bakt een geweldige showstopper voor kerst: een waanzinnig lekkere taart met bros pecannotenschuim, tipsy whiskyperen, ahornkaramelsaus en flinterdunne perenchips. De combinatie van smaken en texturen maken deze schuimtaart onwijs lekker. Beloofd: voor deze prachtige taart krijg je een staande ovatie! Nog zo'n prachtige showstopper: kokos-limoentaart met ananasvulling.
Voorbereiding:1 uur 35 minuten
oven2 uur 10 minuten
Totale tijd:3 uur 45 minuten
*Tips van Rutger:
1. Zorg dat de kom en gardes van je mixer schoon en vetvrij zijn voordat je de eiwitten opklopt en dat er geen enkel spoortje eigeel in het eiwit zit.
2. Bouw de schuimtaart pas vlak voor het serveren op. Dan zijn de schuimlagen en de perenchips heerlijk krokant bij het opdienen.
3. De meeste elementen kun je – enkele dagen – van tevoren maken. Bewaar de afgekoelde schuimplakken, de perenchips en de geglazuurde pecannoten luchtdicht verpakt in plastic op kamertemperatuur. De karamelsaus en de geflambeerde peer kun je in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.
Recepten: Rutger van den Broek. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Esther de Munnik. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | schuimtaart met pecannoten, peer en mascarpone