aantal 10 | dessert, gebak, zoet | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | scandinavisch |
Louise Hurst: 'Het aroma van cinnamon buns brengt me nog altijd terug naar mijn oma’s keuken toen ik vijf was. Zoete kaneelbroodjes met crunchy parelsuiker erover die je helemaal tot aan het midden kon ontwarren – het allerlekkerste deel. Ik vorm de buns nu anders dan ik toen deed, maar het principe is hetzelfde.' Voor 10 stuks.
*SUIKERSIROOP
Deze eenvoudige suikersiroop is een mengsel van gelijke delen water en suiker. Het is een hoofdingrediënt dat zoete baksels een mooie glans en een lekker zoet smaakje geeft. Je kunt het weglaten als je je baksels liever niet te zoet maakt.
Verhit de rietsuiker en het water in een kleine steelpan en roer tot de suiker is opgelost. Laat het 1-2 minuten zachtjes koken zonder te roeren. Neem de pan van het vuur en laat de suikersiroop afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar maximaal 4 weken in een luchtdicht bakje in de koelkast.
--
Oorspronkelijk uitgegeven in 2025 door Quadrille Publishing Limited, onderdeel van de Penguin Random House group
Oorspronkelijke titel: Buns
Tekst © Quadrille 2025
Fotografie © Kim Lightbody 2025
Vormgeving © Quadrille 2025
© 2025 Kosmos Uitgevers, Utrecht/Antwerpen
Vertaling: Aniek Njiokiktjien en Renate Hagenouw
Redactie en vormgeving: Asterisk*, Amsterdam
Omslagontwerp: Femke den Hertog
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Scandinavische cinnamon buns